Most már hivatalos! 2017 közepére az összes pályázatot kiírják.

Azt követően, hogy múlt héten Lázár János sajtótájékoztatón megemlítette, javasolni fogja a kormánynak, hogy 2017 közepéig az összes európai uniós pályázat kerüljön kiírásra, a tegnapi kormányülésen a kormány döntött is az ügyben.

Megvan a dátum

A 2014-2020 közötti európai uniós fejlesztési ciklus (Széchenyi 2020) összes vonatkozó magyar pályázatát megjelenteti a kormány 2017. június 30-ig bezárólag. Mindezt Csepreghy Nándor a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára mondta kedden az M1-en.

A cél megerősítve

A kormány célja továbbra sem a pénzszórás, hanem az, hogy a Magyarországot megillető források  a 2014 óta számos esetben hangsúlyozott gazdaságpolitikai, fejlesztéspolitikai szempontok mentén kerüljenek felhasználásra. Ennek értelmében nem az a cél, hogy az uniós forrásokat hamar kiszórják, hanem az, hogy azon keresztül olyan beruházásokat támogassanak, amelyek munkahelyeket teremtenek, növelik az ország exportképességét. 

Fókuszban a vállalkozások

A 2007-2013-as ciklus forrásainak csupán 16%-át fordították közvetlen gazdaságfejlesztésre, most azonban a teljes keret (12 ezer milliárd forint) 60%-át fogják kitenni a vállalkozói projektek. A cél a magyar gazdaság megerősítése a 2020 utáni időszakra – amikortól valószínűség szerint nem lesznek már uniós támogatások – a magyar Kkv szektor fejlesztésén keresztül. Azon belül is kiemelt szerep jut a gyártó, termelő, a feldolgozóiparban működő vállalkozásoknak, továbbá azoknak, akik exportálnak, vagy exportorientáltak. A magyar operatív programokról, a támogatandó célokról, hasznos információkról itt olvashat bővebben: Széchenyi 2020.

Szolgáltatásaink:

 

Díjmentes pályázatfigyelés szolgáltatásunkkal időben értesülhet az Önnek szóló pályázatokról!

Konkrét pályázaton indulna? Lépjen velünk kapcsolatba és kérjen ajánlatot!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.


Kattintson ide és töltse le adatkezelési tájékoztatónkat!

Kérjen visszahívást, hogy telefonon keresztül kollégánkkal egyeztethessen a részletekről!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kattintson ide és töltse le adatkezelési tájékoztatónkat!