Kintlévőségkezelés – Ha a vevő nem fizet

2014 március 26

millennium-images-17

Magyarországon a számlák mindössze 55%-át fizetik meg időben!

A felhalmozódott kintlévőségek súlyos károkat okoznak és kockázatot jelenthetnek akár a mindennapi működésre nézve is. Ezért ezek megszüntetése vagy legalább mérséklése alapvető, elemi érdek.

A kintlévőségek kezelése nehéz, kényes terület, melyet körültekintéssel és következetesen szükséges menedzselni. Főleg, abban az esetben, ha el akarjuk érni, hogy a kintlévőség eredményes behajtása ne járjon a vevővel való kapcsolat elvesztésével. 

Statisztikailag bizonyított tény, hogy minden egyes nappal való késlekedés csökkenti a behajtás sikerességét. Minél később kerül sor a követelés érvényesítésére, annál nagyobb az esélye annak, hogy a követelést veszteségként kell leírni.

Bízza ránk kintlévőségeinek behajtását, és fordítsa idejét inkább üzletszerzésre!

A kintlévőség kezelés módszerei

Megbízóink ügyében minden esetben tapasztalt szakembereink személyesen felkeresve az adóst, legális eszközöket alkalmazva, kulturált formában, magas fokú hatékonysággal járnak el, így vállalkozása hamarabb juthat hozzá kintlévőségeihez.

Amennyiben a körülmények indokolják magánnyomozó kollégáink segítségével kutatjuk fel a nem fizető vevőt, valamint ha a a körülmények indokolják, magán nyomozati módszereket is alkalmazunk.

A kintlévőség kezelés folyamata

A személyes megkeresésnél hatásosabb és hatékonyabb módszer nem létezik!

Éppen ezért minden esetben – a kívánt hatás elérése érdekében – személyes megkereséssel kezdődik a kapcsolatfelvétel, mely egy nemkívánatos „élményt” nyújt az adós számára, már a kintlévőség kezelés folyamatának kezdetén.

A sikeres kapcsolatfelvételt követően a folyamatos kommunikáció eszközeként hivatalos levelek útján, telefonon, és e-mailen is kapcsolatban állunk az adóssal, egészen az újabb személyes találkozásig. Mindezek addig váltogatják egymást, amíg a folyamatos nyomásgyakorlás a cél eléréséhez nem vezet.

A középpontban az adóssal való megegyezés áll és a fizetési hajlandóság ösztönzése, elősegítése, melyet magasan képzett, tapasztalt kollégáink a megfelelő irányba tudnak terelni.

A kintlévőség kezelés díjazása

A követelés(ek) behajtásának díja minden esetben egyedi megállapodás részét képezi. Lehetőség van akár tisztán sikerdíjas alapú megállapodásra is.

Kintlévőségei gondot okoznak? Hozzá akar jutni jogos követeléseihez? Kérje segítségünket, lépjen velünk kapcsolatba!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kattintson ide és töltse le adatkezelési tájékoztatónkat!