Minősítés, Monitoring, Számlagondozó

Ugye milyen jó lenne, ha a vevői időben fizetnének és nem kellene várnia a pénzére? A kintlévőségek elkerülésének legjobb módja a megelőzés, aminek a legfontosabb három lépése a

 1. Vevőminősítés
 2. Monitoring
 3. Számlagondozó

 

 

VEVŐMINŐSÍTÉS – TUDJA MEG KIVEL KÖT ÜZLETET!

A vevőminősítés lényegében egy környezettanulmány elkészítését jelenti a jövőbeni partnerről, amelynek segítségével felmérhető az új partnerrel való üzletkötés kockázata.

millennium-images-11

A környezettanulmány alapja:

 • a vállalkozás tulajdonosi körének (magánszemély és cégtulajdonosra egyaránt) vizsgálata,
 • a tulajdonosok más vállalkozásainak vizsgálata,
 • a vállalkozás vizsgálata,
 • a vállalkozás pénzügyi adatai,
 • a vállalkozás tevékenysége annak kockázataival összefüggésben,
 • a vállalkozás fizetési fegyelemével kapcsolatos negatív információk,
 • a vállalkozás eladósodottsága, likviditása, árbevételhez kötethető eredményessége.

Az adatok részletes kiértékelését követően, a szóba jöhető kockázatok ismeretében teszünk javaslatot az adott üzleti kapcsolat kialakítására vonatkozólag.

Szeretné megtudni, kivel készül üzletet kötni? Kérje segítségünket és mi megmondjuk mire kell figyelnie!

Vissza az oldal tetejére!

 

 

MONITORING – ÉRTESÜLJÖN IDŐBEN VEVŐJE NEHÉZSÉGEIRŐL!

Egy jól működő, akár már évek óta tartó üzleti kapcsolat során előfordulhat, hogy az állandó vevőnk nehéz helyzetbe kerül és emiatt nem időben, vagy rosszabb esetben nem tud fizetni felénk.

millennium-images-13

Az is előfordulhat, hogy a kialakult bizalomnak köszönhetően egy meglévő, régi vevőnkkel való új szerződés megkötésekor nem járunk el körültekintően, hiszen nem ismerjük a partner megváltozott helyzetét és egy kedvezőtlen, kevés biztosítéki elemekkel ellátott szerződést írunk alá. Ezért meglévő, állandó vevőinket is érdemes bizonyos időközönként ellenőrizni. 

Monitoring szolgáltatásunk segítségével időben értesülhet a partnerére vonatkozó negatív hírekről, mellyel elkerülhetőek a nemkívánatos helyzetek. A késedelmes, rosszabb esetben pedig a nemfizetések.

Amennyiben a negatív hírek, információk tudatában mégis üzletet kötne, lehetősége nyílik további biztosítékokhoz kötni azt.

El akarja kerülni a nemfizetés kockázatát? Szeretne időben értesülni vevői nehézségeiről, problémáiról? Kérje segítségünket és mi időben szólunk!

Vissza az oldal tetejére!

 

 

SZÁMLAGONDOZÓ – MENEDZSELJÜK SZÁMLÁJÁT!

Számlagondozó szolgáltatásunk már a számla kiállítását követően kezdetét veszi, ami a fizetési határidő alatt a számla „menedzselését” jelenti annak érdekében, hogy elérjük azok időben történő kiegyenlítését.

millennium-images-12

A gyakorlatban ez azt foglalja magában, hogy egy erre a célra fejlesztett program – a számlaadatok megadását követően – a fizetési határidő alatt emlékeztető, a lejártát megelőzően pedig felszólító, majd nemfizetés esetén a kintlévőség behajtásának megindításáról szóló tájékoztató levelet küldd a vevő cég elektronikus levélcímére.

Statisztikák bizonyítják, hogy a szolgáltatás bevezetését követően, jelentős mértékben csökkenthetőek a késedelmes fizetések.

Amennyiben a vevő a fizetési határidő lejártát megelőző felszólító levél ellenére sem utal időben és késedelembe esik, úgy a kintlévőség kezelés folyamata rövid időn belül kezdetét veszi, hiszen minden egyes nappal való késlekedés kockázatosabbá teszi a kintlévőség behajtásának sikerességét.

Szeretné ha vevői a számlákat időben kifizetnék? Mi ezt is megoldjuk!

Vissza az oldal tetejére!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kattintson ide és töltse le adatkezelési tájékoztatónkat!