Duplájára nő a Széchenyi Kártya hitelkerete

Jó hír a hazai Kkv vállalkozások számára, hogy a kormányzat kétszeresére emelte a Széchenyi Kártya Programban igényelhető keretösszeget. Így az eddigi 25 millió forintos plafon helyett immár 50 millió forint is igénybe vehető.

millennium-images-with-text-12

Módosította a kormány a Széchenyi Kártya Program konstrukcióinak állami támogatását. A június 24-re datált módosító határozat szerint a kezességvállalási díjhoz a támogatás ezután a legfeljebb 50 millió forintos hitelekhez, 25 millió forint hitelösszegig vehető igénybe. A módosítás a közzétételét követő napon lép hatályba, közölte az MTI.

A kormány tavaly decemberi határozatában rendelkezett arról is, hogy a Széchenyi Kártya Program keretében 2015. január 1. és 2015. december 31. között megkötött Széchenyi Forgóeszközhitel szerződések teljes összegéhez az adott ügylet futamidejének első három évére évi 2 százalékpont kamattámogatást, a Széchenyi Beruházási Hitel, a Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel és a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel hitelszerződések teljes összegéhez az adott ügylet futamidejének első három évére évi 5 százalékpont kamattámogatást biztosít.

Emellett a hitelekhez nyújtott készfizető kezességvállalás díjának 50 százalékáig terjedő támogatást biztosít az adott ügylet futamidejének első három évére azzal, hogy a támogatás nem haladhatja meg a kezességi díj vetítési alapjának 0,75 százalékát. Kezességi díjtámogatás csak közvetlen állami viszontgarancia mellett vállalt készfizető kezességvállalás díjához kapcsolódhat.

A kamattámogatás és kezességi díjtámogatás forrása a határozat szerint az éves költségvetési törvényben meghatározott gazdaságfejlesztést szolgáló célelőirányzat.

Forrás: piacesprofit.hu

Vállalkozásának finanszírozásra van szüksége? Lépjen velünk kapcsolatba és kérjen ajánlatot!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kattintson ide és töltse le adatkezelési tájékoztatónkat!

Kérjen visszahívást, hogy telefonon keresztül kollégánkkal egyeztethessen a részletekről!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kattintson ide és töltse le adatkezelési tájékoztatónkat!