Brüsszel elfogadott 6 magyar Operatív Programot! – Tavasszal jönnek a pályázatok!

A korábban beharangozott februári induláshoz képest tovább kell várni a pályázatok megjelenésére, így a 2014-2020-as fejlesztési ciklus új pályázati kiírásainak megjelenése márciusban-áprilisban várható.

Ugyanakkor jó hír, hogy a tíz magyar operatív program közül hat már megkapta a szakmai jóváhagyó nyilatkozatot az Európai Bizottságtól, mindössze a vidékfejlesztési, halászati, valamint a közigazgatás korszerűsítését szolgáló Operatív Programok maradtak hátra.

A fejlesztéspolitika kapcsán pedig hangsúlyozzuk most is, hogy az a gazdaságfejlesztésre és a munkahelyteremtésre fog koncentrálódni. Az ezen célokhoz igazodó pályázók jó eséllyel jutnak majd forrásokhoz, a más fejlesztési elképzelésekkel rendelkezőknek minden bizonnyal a többletforrásokból kell megtalálniuk a számításaikat.

A jövőben a pályázati források mellett egyre több banki finanszírozás is megjelenik a fejlesztéspolitikában, így a vállalkozások számíthatnak rá, hogy több, szintén a gazdaságfejlesztést és munkahelyteremtést fókuszba helyező hitelprogram indul a közeljövőben.