20 milliárdos kerettel közzétették a prototípus pályázatot

10 és 130 millió forint közötti összegért pályázhatnak azon mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyek jelentős szellemi értéket tartalmazó, műszaki, technológiai fejlesztéseiket kívánják megvalósítani.

A kkv-k házon belüli prototípus fejlesztésére, az ezek eredményeként létrejövő innovatív termékek, szolgáltatások és eljárások forgalomba hozatalára lehet támogatást kérni. Utóbbi viszont önállóan nem támogatható.

Pályázhatnak

  • Kettős könyvvitelt vezető mikro-, kis- és középvállalkozások,
  • Az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető jogi személyiségű gazdasági társaságok fióktelepei,
  • EVA hatálya alá nem tartozhatnak.

Beadás

  • 2015. december 15.-től.

Megvalósulás

  • Budapest és Pest megyén kívül.

Pályázható tevékenységek

Önállóan kizárólag kísérleti fejlesztésre

Tudományos, technológiai és üzleti szakértelem megszerzése és felhasználása tartozik új vagy javított termékek, eljárások vagy szolgáltatások kidolgozása.

Kísérleti fejlesztés: új vagy javított termékek, eljárások és szolgáltatások prototípusainak és kísérleti modelljeinek kidolgozása, kiállítása, tesztelése és jóváhagyása, ha e tevékenységek elsődleges célja a véglegesnek még nem tekinthető termék, eljárás vagy szolgáltatás továbbfejlesztése.

Önállóan nem támogatható tevékenységek

Csekély összegű támogatás keretében:

  • A projekt-előkészítési, a projektmenedzsment és az iparjogvédelmi tevékenység, a kiállításon való részvétel és piacra jutás.

Regionális beruházás keretében:

  • Eszközbeszerzés és az immateriális javak beszerzése,
  • A kkv-k részére nyújtott (például marketing, üzleti, innováció-menedzsment) tanácsadási tevékenység.

Megfelelések

Legalább 1 lezárt teljes üzleti év esetén a támogatási összeg 75 %-ig előleg igényelhető.

1 lezárt teljes üzleti év hiányban maximum 50 millió forint értékű támogatás pályázható, a támogatási összeg maximum 40 %-ig előleg igényelhető.

Vállalások

Piacra vitel esetén a projekt pénzügyi befejezéséig piacra vihető terméket kell előállítani, továbbá a K+F+I tevékenység eredményéből származó árbevétel a projekt pénzügyi befejezési évét követően a fenntartási időszak utolsó évének végéig bármely 2 egymást követő üzleti évben el kell érje a támogatási összeg 30%-át.

Továbbá, a projekt keretében létrehozott technológiai fejlesztésnek jelentős újdonságot és szellemi hozzáadott értéket kell tartalmaznia, üzletileg hasznosíthatónak kell lennie és kizárólag új (vagy átdolgozott) termékekre, szolgáltatásokra és eljárások prototípus fejlesztésére, illetőleg annak piacra vitelére kell irányulnia.

​A pályázat rövid összefoglaló leírása és csatolandó dokumentumok letölthetőek.

Pályázat és projektmenedzsment szolgáltatásaink

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kattintson ide az adatkezelési tájékoztató letöltéséért.