Pályázatírás

2014 március 26

Ha már van egy jó projektünk és kiválasztásra került az ahhoz szükséges pályázat, akkor azt már „csak meg kell írni.”

Pályázatírás és projektmenedzsment

A pályázat egy konkrét projekt megvalósításához igényelhető pénzügyi támogatást jelent, amelyet a pályázat kiírója által meghatározott tartalmi és formai követelményeknek megfelelően kell elkészíteni és benyújtani.

Egy jó pályázat elkészítése minimálisan az alábbiakat kívánja meg:

  • vonatkozó törvények, jogszabályok ismerete,
  • gazdasági, pénzügyi, számviteli ismeretek,
  • általános szakmai ismeretek,
  • a konkrét pályázati kiírás részletes, mindenre kiterjedő ismerete,
  • eljárásrend minimális ismerete.

Fentieken túlmenően a sikerességhez szükséges legfontosabb összetevőt az a gyakorlati tapasztalat adja, amely a pályázó számára nem számszerűsíthető előnyt biztosít annak elkészítése és lebonyolítása során.

A megfelelő minőségű pályázat elkészítése megköveteli továbbá a pályázó vállalkozás aktív együttműködését is, mivel a szükséges adatokat, információkat, dokumentációkat időben rendelkezésre kell bocsátani ahhoz, hogy azok rendben feldolgozásra kerülhessenek. Tehát a pályázatírás – bár kétségkívül eltérő arányban – de minden esetben közös munkát igényel.

Hangsúlyos a pályázati kiírás részletes megismerése is, hiszen a feltételek, kötelező vállalások és a pályázat különböző szakaszaira vonatkozó teendők végigkísérik a pályázat életútját, melyek mind a pályázó vállalkozást kötik, ezért tisztában lenni velük saját felelősségük is.

Pályázatíró kollégáink segítségével könnyen megismerhetővé és érthetővé válnak a pályázattal kapcsolatos tudnivalók. Szakmai tudásuk és gyakorlati tapasztalatuk pedig garantálja a professzionális munkavégzést és a magas színvonalú pályázati dokumentáció elkészítését.

Pályázni szeretne?
Lépjen velünk kapcsolatba!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kattintson ide és töltse le adatkezelési tájékoztatónkat!